Films

Films en recensies

Resurrection


Deze prachtige film van Kristof Hoornaert zit vol beeldspraak. De beelden spreken voor zichzelf en juist daarom zijn dialogen niet nodig. Het roept vragen bij je op zonder antwoord. Een film die zeker blijft hangen. Resurrection begint met een scène van een gevecht tussen twee knullen in het bos, dat uitloopt tot moord. Wanneer en waarom kom je niet te weten. Wel wordt het halverwege dit verhaal duidelijk om wie het gaat, maar zijn verhaal blijft onduidelijk. De ene jongen, hij zegt niets en dus ook niet hoe hij heet, vermoord de ander en overnacht in het bos. 

De volgende dag wordt hij gevonden door een oudere man die zich afsluit van de wereld. Wat eigenlijk het meest opvalt tijdens deze film is de band die ontstaat tussen de ene jongen en de oude man. Ondanks hun communicatie zonder te spreken lijkt het alsof ze van elkaar beginnen te houden. De oude man liegt er zelfs voor tegen de politie. Twee spelers, unieke scènes, vele vragen. 

The Florida project


Deze film van Sean Baker gaat over Moonee, een jong meisje, die met haar moeder in een motel woont. De zomervakantie is begonnen en Moonee verkent samen met haar vriendjes het terrein. Hun ouders zijn vooral bezig met de wekelijkse huur betalen en Halley, Moonees moeder, wilt ook nog een twintiger zijn. 'The Florida project' heeft geen gesloten einde, het is een kijk in de wereld van deze gezinnen. 

Sean Baker heeft gekozen om sociale ongelijkheid te laten zien uit het oogpunt van kinderen. Zo wordt er vanuit kikkerperspectief gefilmd. Het acteerwerk is goed, vooral van de kinderen die erg overtuigend spelen. Willem Dafoe, die de manager speelt, is terecht voor een Oscar genomineerd. 

Call me by your name


Deze bijzondere film speelt zich af rondom het 17de-eeuwse familiehuis waar Elio (Timothée Chalamet) met zijn ouders de vakantie van 1983 doorbrengt en waar zijn vader, professor Perlman, elk jaar een andere onderzoeksstudent ontvangt als gast. Dit jaar is dit de knappe Amerikaan Oliver (Armie Hammer). Vanaf het moment dat Elio en Oliver elkaar ontmoeten, voel je een spanning tussen de twee waarvan je kippenvel krijgt.

 Ondanks het verschil in leeftijd hebben ze veel gemeen: beiden hebben een enorm grote kennis van de Klassieke Oudheid, lezen ontzettend veel en schrijven. Elio (her)schrijft muziek en Oliver is bezig aan een academisch paper. Elio probeert zo veel mogelijk tijd met Oliver door te brengen en ze leren elkaar erg goed kennen... De regisseur creëert door middel van het adembenemende landschap prachtige beelden, waardoor je gelijk in het vliegtuig wil stappen naar Italië. De rustige en lange zomer reflecteert goed op de film waarbij je maar liefst 132 minuten kunt genieten van betoverende spel. Het is een goed in elkaar stekende film waarvan je wilt dat hij niet ophoudt. Call me by your name and I'll call you by mine

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin